22 Temmuz 2014 Salı

2014 ÖSYM-KPSS-Lisans Sınav Soru-Cevapları Açıklandı (2014-KPSS Lisans Sınav Sonucu)

5 Temmuz KPSS Lisans Sınav Soru ve Cevaplarını sorgulamak için tıklayınız 5 Temmuz KPSS Sınavı Açıklandı! ÖSYM KPSS Lisans Sınavı Sonuçları için tıklayınız
5 Temmuz KPSS Lisans Sınav Soru ve Cevaplarını sorgulamak için tıklayınız 5 Temmuz KPSS Sınavı Açıklandı! ÖSYM KPSS Lisans Sınavı Sonuçları için tıklayınız. ÖSYM KPSS Sınav Sonuçları Tıkla Öğren ÖSYM öğretmenlik ve kamudaki A ve B grubu kadrolar için yapılan KPSS sonuçlarını açıkladı.  2014 KPSS Sınav Sonuçları. Öğretmenlik ve kamudaki A ve B grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSSsonuçları açıkladı. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 5-6 Temmuz'da yapılan 2014-KPSS, dört oturum halinde 81 il merkezi ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirildi. 5 Temmuz Cumartesi günü sabah oturumundaki genel yetenek ve genel kültür testine katılacak 1 milyon 117 bin 696 aday için; aynı gün öğleden sonra oturumundaki eğitim bilimleri testine katılacak 325 bin 418 aday için; 6 Temmuz Pazar günü sabah oturumundaki Alan Bilgisi (Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe) Testine katılacak 172 bin 484 aday için ve öğleden sonra oturumundaki Alan Bilgisi (Çalışma Ekonomisi ev Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler) Testine katılacak 107 bin 712 aday için sınav organizasyonu yapıldı.
2014 KPSS LİSANS SINAV SONUÇLARI TIKLA ÖĞREN
KPSS CUMARTESİ SABAH OTURUMU SORU VE CEVAPLARI
KPSS CUMARTESİ ÖĞLEDEN SONRA OTURUM SORU VE CEVAPLARI
KPSS PAZAR SABAH OTURUMU SORU VE CEVAPLARI
KPSS PAZAR ÖĞLEDEN SONRA OTURUMU SORU VE CEVAPLARI
Sınav 5 bin 500 bina ve 85 bin 209 salonda, 259 bin 367 sınav görevlisiyle gerçekleştirildi. KPSS tüm sınav merkezlerinde büyük bir titizlikle uygulandı, huzur içerisinde sorunsuz tamamlandı ve sınav bittikten hemen sonra sınav evrakı geciktirilmeden ÖSYM'ye geri ulaştırıldı. ÖSYM'ye ulaşan sınav evrakının ayrıştırılması, taranması, optik okuyuculardan geçirilmesi ve değerlendirilmesi çalışmaları da aynı titizlikle yürütülerek sonuç açıklama aşamasına gelindi. Sınav sonuçları, www.sonuc.osym.gov.tr adresinden adayların erişimine açıldı.
Sonuç belgelerinde KPSS P1-P120 arası puanlar yer alıyor. Öğretmen Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testinin (DHBT) sonuçlarını içeren P121-P124 arası puanlar ise ilgili sınavlar yapıldıktan sonra ayrı bir sonuç belgesi ile açıklanacak.
2014 ÖSYM KPSS Tercih Kılavuzu-Rehberi
ÖSYM-KPSS Başvuru Tarihleri ne zaman bitecek? KPSS Sınav Ücreti Ne Kadar? KPSS Önlisans Başvuruları Son Gün, ÖSYM 2014 KPSS dair tüm bilgiler burada. ÖSYM tarafından 2014 yılı içerisinde yapılacak olan sınavlara başvuru tarihleri belli oldu... ÖSYM tarafından 2014 yılı içerisinde yapılacak olan sınavlara başvuru tarihleri belli oldu. Buna göre KPSS Önlisans ve Ortaöğretim düzeyi başvuruları 8 Temmuz - 24 Temmuz 2014 tarihleri arasında alınacak.
KPSS BAŞVURU ÖSYM BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

KPSS LİSANS ADAY BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

KPSS TERCİH SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN
KPSS SINAV SORU VE CEVAPLARI BURADA OLACAK
KPSS SORU VE CEVAPLARINI GÖRMEK İÇİN
KPSS İLE İLGİLİ TÜM DUYURULAR İÇİN TIKLAYIN
ÖSYM KPSS YERLEŞTİRME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN
ÖSYM'den yapılan açıklama şöyle denildi; "2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Ön Lisans), ön lisans düzeyinde 27 Eylül 2014 tarihinde, ortaöğretim düzeyinde 28 Eylül 2014 tarihinde, 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans kapsamında uygulanacak olan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans) ise 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacaktır. Sınava başvurma işlemleri (DHBT'ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar dâhil), 8-24 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacaktır. Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecektir. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinde yayımlanacaktır. Başvuru süresi uzatılmayacaktır.
KPSS SINAVI NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?KPSS'nin ön lisans düzeyinde 27 Eylül'de, ortaöğretim düzeyinde 28 Eylül'de, 2014-KPSS ortaöğretim/ön lisans kapsamında uygulanacak din hizmetleri alan bilgisi testi (DHBT) ise 18 Ekim'de yapılacak. Sınava başvurma işlemleri, DHBT'ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar dahil, 8-24 Temmuz'da olacak. Sınava, ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek durumda olan adaylar girecek. Başvuru merkezleri, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde başvuru alacaklardır. İnternetten bireysel başvurular 24 Temmuz saat 23.59'da sona erecektir.
TÜM OTURUMLARA GİRECEK ADAYLAR 160 TL ÖDEME YAPACAKSadece cumartesi sabah oturumuna girecek adaylar 40 TL, cumartesi sabah oturumu ile birlikte diğer üç oturumdan herhangi birine de girecek adaylar 80 TL; tüm oturumlara girecek adaylar 160 TL ödeme yapacak. Sınava katılmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday başvuru formuna başvurma süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Kılavuzda, başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alacak. Adayların bu kılavuzu dikkatle incelemesi ve başvurularını tamamladıktan sonra süresi içinde ÖSYM'nin "http://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor.
KPSS 2014 Sınav Ücreti: Her bir oturum için 40 TL Başvuru Yerleri:ÖSYM Başvuru Merkezleri, Aday İşlemleri Sistemi (AİS) Ödeme Yerleri:Akbank, Denizbank, T. Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri, PTT İş Yerleri, İnternet bankacılığı ve Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), lisans düzeyinde 5-6 Temmuz'da, KPSS kapsamında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz'da, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Lisans Düzeyi (DHBT-Lisans) ise 18 Ekim'de gerçekleştirilecek.
KPSS TERCİH SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN
KPSS SINAV SORU VE CEVAPLARI BURADA OLACAK
2014 KPSS Yerleştirme Sonuçları 
Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) göre, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme sonuçları açıklandı.  ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlandı. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin, "https://sonuc.osym.gov.tr"  adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Yerleştirme işlemine ait yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. 2014 yılı başından itibaren ÖSYM aday kayıt sisteminde, adaylara aynı düzeyde birden fazla eğitim bilgisi bildirme fırsatı verildi. Bu yerleştirme döneminde de ilk kez aynı düzeyde birden fazla eğitimi olan adaylara eğitimlerinin her birinden tercih yapma fırsatı sağlandı.
KPSS TERCİH SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN
KPSS BAŞVURU ÖSYM BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

KPSS LİSANS ADAY BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

SAĞLIK DURUMU / ENGEL BİLGİ FORMU

KPSS BAŞVURU MERKEZLERİ İÇİN TIKLAYIN

ADRES İLİNE GÖRE TERCİH EDİLEBİLECEK SINAV MERKEZLERİ

ÖABT/DHBT İÇİN ADRES İLİNE GÖRE TERCİH EDİLEBİLECEK SINAV MERKEZLERİ

2014 Yerleştirme Takvimi
ÖSYM SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

KPSS SINAV KILAVUZ İÇİN TIKLAYIN

KPSS ÖRNEK SORULAR İÇİN TIKLAYIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder