4 Temmuz 2014 Cuma

KPSS Yerleştirme sonuçları açıklandı!(ÖSYM KPSS 2014/1 Tercih Sonuçları Açıklandı mı?)

Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) göre, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme sonuçları açıklandı.KPSS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? (ÖSYM KPSS 2014/1 Tercih Sonuçları Açıklandı mı?) 2014 KPSS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak (ÖSYM KPSS Tercih İşlemleri - Önlisans Sınav Başvuru) OSYM KPSS Önlisans Son Başvuru Tarihleri Açıklandı! (KPSS 2014 Sınav Takvimi) KPSS Tercih Tarihleri - Tercih Kılavuzu) KPSS Sınav Tarihleri, KPSS Ortaöğretim-Önlisans ve Lisans Tercih Tarihleri (KPSS Sınav ve Başvuru Tarihleri Belli Oldu) KPSS Ortaöğretim-Önlisans ve Başvuru Tarihleri (KPSS Sınav ve Tercih Tarihleri Belli Oldu), KPSS Sınav Tarihi, KPSS tercih Tarihi, KPSS tercih, KPSS tercih motoru, KPSS nasıl tercih yapılır, KPSS tercih yapma, KPSS tercih listesi, KPSS otomasyon, KPSS Tercih, KPSS Ortaöğretim Tercih, KPSS Önlisans Tercih, KPSS Lisans Tercih, KPSS Bavuruları Başladı! KPSS Tecih Kılavuzu, KPSS Önlisans Tercih Kılavuzu, KPSS Lisans Tercih Kılavuzu,

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlandı.
Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin, "https://sonuc.osym.gov.tr"  adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Yerleştirme işlemine ait yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.
2014 yılı başından itibaren ÖSYM aday kayıt sisteminde, adaylara aynı düzeyde birden fazla eğitim bilgisi bildirme fırsatı verildi. Bu yerleştirme döneminde de ilk kez aynı düzeyde birden fazla eğitimi olan adaylara eğitimlerinin her birinden tercih yapma fırsatı sağlandı.
2014 KPSS Başvuruları nasıl yapılacak? İşte detaylı anlatım…
KPSS başvuru tarihleri değişti
ÖSYM tarafından 2014 yılı içerisinde yapılacak olan sınavlara başvuru tarihleri belli oldu...
ÖSYM tarafından 2014 yılı içerisinde yapılacak olan sınavlara başvuru tarihleri belli oldu. Buna göre KPSS Önlisans ve Ortaöğretim düzeyi başvuruları 8 Temmuz - 24 Temmuz 2014 tarihleri arasında alınacak. ÖSYM, daha önce 30 Haziran olarak açıkladığı KPSS başvuru tarihini
8 Temmuz'a erteledi.
ÖSYM'den yapılan açıklama şöyle denildi; "2014 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Ön Lisans), ön lisans düzeyinde 27 Eylül 2014 tarihinde, ortaöğretim düzeyinde 28 Eylül 2014 tarihinde, 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans kapsamında uygulanacak olan Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans) ise 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacaktır. Sınava başvurma işlemleri (DHBT’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar dâhil), 8-24 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacaktır. Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecektir. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.trİnternet adresinde yayımlanacaktır. Başvuru süresi uzatılmayacaktır.
2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans’a, ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek durumda olan adaylar gireceklerdir. Bu durumda olan adaylardan, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de bu sınav ile birlikte Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT-Ortaöğretim/Ön Lisans) katılmak için başvuru yapmaları zorunludur. Başvuru süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adayların, 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılacak 2014-KPSS’ye ve 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmaları mümkün değildir.
Adaylar başvurudan önce sınav ücretini yatırmış olmalıdır. Sınav ücretini yatırmak sınava başvuru için yeterli değildir. Sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu kılavuzda/duyuruda belirtildiği şekilde tamamlamayan adayların başvurularını başvuru süresi içinde tamamlamaları gerekmektedir. Sınav ücretini yatırmış olsa bile sınava başvuru işlemini kılavuzda/duyurularda belirtildiği şekilde tamamlamayanların sınava katılmaları mümkün değildir.
İnternet’ten bireysel başvuru yapacak adayların başvurularının tamamlanabilmesi için onay kodunu sisteme girmeleri, başvuru ekranında “Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı.” açıklamasını mutlaka görmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan edinmeleri gerekmektedir.
Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan ONAY KODUNU görevliye bildirecekler ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir.
KPSS 2014/1 TERCİH SONUÇLARI SORGULA
2014 KPSS Önlisans Ve Ortaöğretim Tarihleri Açıklandı! KPSS Sınav Tarihi Ne Zaman, KPSS 2014 Lise ve KPSS Önlisans Başvuru Tarihleri Belli Oldu! 2014 Ösym kpss tercih Sonuçları Açıklandı mı_ 2014 Ösym Kpss Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?, 2014 KPSS Tercih Sonuçları Açıklandı Mı?, 2014 KPSS Tercihlerinde Nelere Dikkat Etmek Gerekir? (KPSS Sınavları ne zaman yapılacak?) KPSS 2014 Ön Lisans ve KPSS 2014 Lise Sınav takvimi ve başvuru tarihleri açıklandı. ÖSYM sitesinde yapılan açıklamaya göre KPSS Ön Lisans Sınavı 27 Eylül tarihinde yapılacak . KPSS Lise Sınavı ise 28 Eylül 2014 tarihinde yapılacak. KPSS Lise ve KPSS Ön Lisans Düzeyi sınavına başvurular ise 8 Temmuz- 24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. KPSS İle İlgili En Güncel Haberler, KPSS ile İlgili Son Gelişmelerin Hepsi Haberimizde...
ÖSYM KPSS Önlisans ve Ortaöğretim Başvuru Tarihi (2014 KPSS İşlemleri) KPSS Başvuru Tarihleri Değişti, ÖSYM KPSS Başvuru Tarihleri ne zaman sona erecek? 2014 KPSS başvuruları ve tarihi, KPSS Başvuruları 2014 (ÖSYM KPSS Önlisans ve Ortaöğretim Başvuru Tarihi) KPSS Önlisans ve Ortaöğretim Başvuru Tarihleri Ne Zaman? KPSS Ortaöğretim ve Önlisans Başvuru Tarihleri Değişti, KPSS Başvuru Tarihlerini Erteledi mi?

2014 KPSS Tercih sonuçları bugün açıklanabilir.KPSS tercih sonuçları için ÖSYM'den gelecek açıklama bekleniyor .
2014 KPSS Tercih-Yerleştirme sonuçları için gözler ÖSYM'den gelecek duyuruda.2014 KPSS tercih işlemleri 23 haziran 2014 ile 2 Temmuz 2014 tarihleri arasında ais.osym.gov.tr adresinden yapıldı. Memur adayları tercih işlemlerini tamamladıktan sonra artık 2014/1 Kpss tercih-yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyor.KPSS tercihlerini yapanlar hayatlarının en önemli dönüm noktası için gözler osym.gov.tr'de

KPSS 2014 Lise ve KPSS Önlisans Başvuru Tarihleri Belli Oldu! (KPSS Sınavları ne zaman yapılacak?) KPSS 2014 Ön Lisans ve KPSS 2014 Lise Sınav takvimi ve başvuru tarihleri açıklandı. ÖSYM sitesinde yapılan açıklamaya göre KPSS Ön Lisans Sınavı 27 Eylül tarihinde yapılacak . KPSS Lise Sınavı ise 28 Eylül 2014 tarihinde yapılacak. KPSS Lise ve KPSS Ön Lisans Düzeyi sınavına başvurular ise 8 Temmuz- 24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. KPSS hakkında ve KPSS'de tavan ve taban puanlar hakkında bilgi almak için tıklayın. KPSS 2014 Rehberi sitemizde KPSS 2014 Lise ve KPSS Ön Lisans Başvuru Tarihleri (KPSS Sınavları ne zaman yapılacak?)
KPSS 2014/1 TERCİH SONUÇLARI SORGULA
KPSS 2014 Lisans öğrencileri 5-6 Temmuz'da sınava girecek. Lisans Sınavı giriş belgenizi almak için haberimizde bulunan linke tıklayabilirsiniz. KPSS 2014 Başvuruları ve Sınav Takvimi sitemizde...
Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecek. Söz konusu merkezler ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlanacak, başvuru süresi uzatılmayacak.
Sınava, ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile mezun olabilecek durumda olan adaylar girecek.
Adayların başvurudan önce sınav ücretini yatırmış olmaları gerekiyor. Sınav ücretini yatırmak başvuru için yeterli olmayacak. Sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu kılavuzda/duyuruda belirtildiği şekilde tamamlamayan adayların, başvurularını süresi içinde tamamlamaları gerekiyor. Başvuru işlemini belirtildiği şekilde tamamlamayanlar sınava katılamayacak.
İnternetten bireysel başvuru yapacak adayların başvurularının tamamlanabilmesi için onay kodunu sisteme girmeleri, başvuru ekranında "Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı" açıklamasını mutlaka görmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan edinmeleri uyarısında bulunulan duyuruda, şunlar kaydedildi:
KPSS’de yüksek puan almanın 10 püf noktası
Şu anda bu yazıyı okuduğunuza göre siz de KPSS’den yüksek not almanın yollarını öğrenme çabasındasınız. Araştırmalarımız ve KPSS’den yüksek not almış kişilerle olan görüşmelerimiz sonucunda, sizler için bu sorunun cevabını yayınlıyoruz.
1- KPSS’ye Çalışmaya Zamanında Başlayın
Bir çok öğrencinin yaptığı yanlışı siz yapmayın. Nedir bu yanlış? Sınava bir-iki ay kala çalışmaya başlamak… Eğer KPSS’den yüksek puan almak istiyorsanız 8-10 ay öncesinden çalışmaya başlayın; çünkü öğrendiklerinizin tamamen oturması uzun bir süre gerektirir. Bu şekilde, sınav esnasında bilgileri karıştırıp ikilemlerde kalma olasılığınız düşer. Her ne kadar sınava birkaç ay kala konuları bitirip öğrendiğini düşünen öğrenciler olsa dahi, sınav esnasında bilgileri oturmadığından dolayı kafaları karışır ve soruları yanlış cevaplayabilirler.
2- KPSS’den Başka Bir Hedefiniz Olmasın
KPSS’ye hazırlanırken, aynı zamanda ALES, KPDS, yüksek lisans, ikinci üniversite gibi hedefleriniz veya faaliyetleriniz olmasın. Atalarımızın bir sözü vardır: ‘’İki karpuz bir koltuğa sığmaz.’’ Karman çorman bir çalışma alanınız olursa hepsinden olabilirsiniz. Önce KPSS’yi geçin, ekmeğinizi kazanın, ondan sonra diğer hedeflerinize odaklanın.
3- Kendinizi Bir Anda Bıktırıp, Sonra Gevşemeyin
Yine yapılan bir yanlış, büyük bir hevesle başlayan aşırı çalışma ve sonradan bırakmadır. Planlı ve sakin bir şekilde başlayın. İlk günlerde aşırılığa kaçar, gereğinden fazla çalışırsanız, belli bir süre sonra bir bıkkınlık başlar, temponuz tamamen düşer. İlk günler bir-iki saatle başlayıp yavaş yavaş çalışma temponuzu artırın.
4- Matematik Bilgilerinizi Oturtun
Öğrenilmesi uzun bir süreç isteyen ilk derslerden bir tanesidir matematik. Çalışırsınız, anlayamazsınız ya da anlayamadığınızı sanırsınız. Pes etmeden çalışmaya devam ettiğiniz sürece; bir süre sonra her şeyin kendiliğinden kafanıza yerleştiğini göreceksiniz. Bunun için de matematik çalışmaya zamanında başlamak ve asla pes etmemek gerekir.
5- Başarı Ayrıntlılarda Gizlidir
KPSS’den yüksek puan alanların ayrıntılara önem veren kişiler olduğu bilinmektedir. Geneli herkes bilir; önemli olan özele girmektir. Çoğu defa sorular hiç ummadığımız ayrıntılardan gelmiyor mu?
6- Özet Çıkarmaya Üşenmeyin
KPSS’den yüksek not almanın temel yolu, bilgiyi akılda tutmaktır. Bilgiyi akılda tutmanın en temel yolu ise onu tekrarlamaktır. Tekrarlamanın en kolay yolu da özet çıkarmaktır. ‘’Alim unutur, kalem unutmaz.’’ demiş atalarımız. Ne çalışırsanız çalışın, çalıştıklarınızdan notlar alın ve sık sık tekrarlayın. Bu kesinlikle zaman kaybı değildir. Önemli olan bilgiyi öğrenmek değil, akılda tutup, zamanı gelince de uygulayabilmektir.
7- Konuları İyice Kavramadan Testlere Geçmeyin
Her kesimden ‘’bol bol soru çöz’’ tavsiyesi gelse de siz, konularınızı iyice kavramadan soru çözmeye geçmeyin. Bir sayfalık konuyu öğrenmeniz dakikalarınızı alır; oysa tek sayfalık konudan çıkarılabilecek soruları çözmek saatlerinizi alabilir.
8- Herhangi Bir Dersi Gözden Çıkarmayın
‘’Amaan, matematiksiz de yaparım!’’, ‘’Coğrafyadan çakmıyorum.’’, ‘’Anayasa çok karışık.’’ Söylemlerinizden vazgeçin! KPSS’den yüksek puan almak istiyorsanız, hepsine çalışacak, eksiklerinizi tamamlamaya çalışacaksınız.
9- Deneme ve Test Çözmek İçin Zamanınız Kalsın
Konularınızı bitirmek için son günleri beklemeyin. Sınava üç ay kala, konularınız bitmiş olsun. Artık bol bol soru çözüp, denemelerle kendinizi deneyin ve eksik konularınızı tekrar gözden geçirin. Bunları yaparken de şimdiye kadar çıkardığınız özetleri tekrar etmeyi unutmayın.
10- Zamanla Yarışın
KPSS’de en fazla dert yakınılan konulardan bir tanesi, zamanın yetmeyişidir. Siz öncesinde gireceğiniz deneme sınavlarında zamanla yarışarak en kısa sürede sınavı bitirmeye çalışacaksınız. Bunun için de en pratik yolları ve soru çözme tekniklerini iyice öğrenin. Umarız hakkettiğiniz puanı alır ve atanırsınız.
KPSS NEDİR? KİMLER BAŞVURABİLİR? KPSS’NİN TARİHÇESİ
KPSS'Yİ, KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI adı ile hayatımıza ortak olan sınav sistemi diye adlandırabiliriz basit olarak. Kamu kurumlarında göre alacak personel adaylarına uygulanan bu sınav kendi içinde çeşitlilik göstermektedir. ÖRN: KPSS-A KPSS-B
KPSS, genel yetenek, genel kültür, istatistik, kamu yönetimi, anayasa gibi kollardan oluşur. Elbette KPSS'de bu kolların hepsinden sorumlu değilsiniz şöyle ki; başvuracağınız alan adına yeterli olacak bölümlerden sorumlu tutulursunuz. Lise ve üzeri eğitim derecesine sahip yani bu derecelerle mezun olan herkes bu sınava başvurusunu yapabilir.
KPSS A-B VE C GRUBU KADROLAR: KPSS A grubu kadrolar mesleğinizle ilgili yönlendirmede karşınıza çıkmaktadır. Meslek dışında ilk kez bir kamu kuruluşuna başvurmak isteyen adaylar B ve C kadrosuna göre sınıflandırılmaktadır.
KPSS A GRUBU KADRO; Bakanlıklar,başbakanlık,genel müdürlük düzeyindeki alanlardan oluşur. Bu sınav sonucunda kurumların kendine özel uyguladığı sınavlara ek olarak adaylar tabi tutulur. KPSS A grubu kadrolar üniversite mezunları için geçerlidir diyebiliriz.Eğer bir kamu kuruluşunda çalışmak istiyorsanız Kamu personeli seçme sınavına muhakkak girmelisiniz daha sonra az önce belirttiğim gibi kurumların kendine has sınavlarına tabii tutulacaksınız.
KPSS B VE C GRUBU KADROLAR: KPSS A grubu dışında kalan kadrolar diye nitelendirebiliriz. Lise mezunu ve dengi okullar bu gruba göre kadrolanacaktır. Bu kadro için şartlar daha farklıdır; askerlik,sicil kaydı,sağlık,suç durumu vs… Belirli bir taban puanı yoktur. Genel dereceye göre ve kurumların alımına göre başarı durumu belirlenir. Örneğin geçtiğimiz dönemlerde 78 ile yapılan atama bu dönem 69 ile belirlenebilir,bu genel başarı durumuna bağlıdır.
KPSS, Genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri ve KPSS A grubu olmak üzere dörde ayrılmaktadır. Örnekleyecek olursak mühendis olmak isteyen bir arkadaşımızın genel kültür ve genel yetenek testlerini cevaplamasını onun için yeterlidir. Fakat öğretmen adayı bir arkadaşımızın ek olarak eğitim bilimleri testini cevaplaması şarttır.
KPSS'NİN TARİHÇESİ Kamu Kurumlarında yer alabilmek adına bir dizi sınava verilen bu ad öğrenciler arasında “Kamuya Personel Sokmama” adı ile değiştirilmiştir.
KPSS, Genel Yetenek, Genel Kültür, Yabancı Dil, Eğitim Bilimleri, Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler olmak üzere 14 ayrı daldan oluşmaktadır. KPSS'ye Müracaat edilecek alana göre birini seçmek zorundadır öğrenci. Genel Kültür ve Genel Yetenek kısmına ise bütün öğrencilerin girmesi zorunludur.
KPSS ilk olarak 17 Ekim 1999 tarihinde Devlet Memurları Sınavı (DMS) adı altında 12 Aralık 1999 tarihinde ÖSYM tarafından düzenlendi. Bu sınavlar sadece 657 Sayılı Devlet Memurluğu Kanunu alımında gerçekleşti. Yani düz memur alımlarında bir düzenleme yapılmış oldu. Daha sonra ise bu alan biraz daha genişletilerek öğretmenlik, düz memurluk, sözleşmeli personel ve kariyer meslekleri için 07-08 Temmuz 2001 tarihinde Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı (KMS) adı altında yapıldı. O gün gelmişti artık 06-07 Temmuz 2002 tarihinde ise Kamu Personeli Seçme Sınavı adıyla ilk kez yapıldı. 2003 yılına gelindiğinde 4 oturum şeklinde bir sınav tasarlanıp öğretmen adayları için 2 oturum şeklinde yapılmıştır. Baskılar sonucu Ösym bu yıl içerisinde Kpss A grubu sınavlarını da ilk kez düzenlemiştir. Daha sonraki yıllarda ise bu sınav KPSS 1 ve KPSS 2 olmak üzere 4 oturum şeklinde düzenlenmiş olup günümüzde hala devam etmektedir.?
Düşük KPSS İle 2014'te Memur Alacak Kurumlar
KPSS'den düşük puanlala atanacak bölümler ile sınavsız memur alan kurumlar..
2014 KPSS'den hayal ettiğiniz puanı alamadıysanız üzülmeyin. Memur olmak için yüksek puanlar almanıza gerek yok, şansınız hala devam ediyor. KPSS'den 38 puan ve altı alanlar hangi bölümlerde memur olabileceklerini sizler için araştırdık.
Artık KPSS yeterli olmayacak
TBMM'ye sunulan MEB yasa taslağına göre KPSS ile atanan öğretmenler bundan sonra 'aday' olacak.
Sabah'ın haberine göre, aday öğretmenlerde, en az bir yıl fiilen çalışmak, disiplin cezası almamış olmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olma şartları aranacak. Bu adaylar yazılı ve/veya sözlü sınava girmeye hak kazanacak ve başarılı olurlarsa öğretmen olarak atanacaklar.

Başarılı olamayanlar ise bir başka il veya ilçede görevlendirilerek, bu kişilere bir yıl içinde tekrar sınava girme hakkı tanınacak. Üst üste iki defa sınavda başarılı olamayanlar aday öğretmen unvanını kaybedecek ve memuriyetle ilişiği kesilecek. Uygulama, düzenleme sonrası ilk defa aday öğretmen olarak atananları kapsayacak. Tasarıyla eğitim çalışanlarının özür grubuna bağlı yer değiştirmelerinin yarıl yıl tatili ve yaz tatilinde yapılmasına imkân verilecek.
KPSS Şartı Aranmayan Kadrolar
İşte 657 sayılı Kanunun 59'uncu maddesine göre sınav şartı aranmayan kadrolar..
Hangi kadroların istisnai kadro olduğu 657 sayılı Kanunun 59'uncu maddesinde yer almaktadır. İşte bu maddeye göre sınav şartı aranmayan kadrolar:
“Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ile TürkiyeBüyük Millet Meclisinin memurlukları,Başbakan Başmüşaviri,Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığına ait Başkan,Başkan Yardımcısı, HukukMüşaviri, Daire Başkanı, Uzman, Uzman Yardımcısı, Müşavir Avukat ve Şube Müdürleri (Uzman),Başbakan Müşavirlikleri,Özelleştirme İdaresi Başkanlığında Başkan, Başkan Yardımcısı, Başkanlık Müşaviri, Daire Başkanı, ProjeGrup Başkanı ve Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Başbakanlık ve Bakanlık Müşavirlikleriyle Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliklerine, Başbakanlık Basın Müşavirliği,Türkiye İstatistik Kurumu Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği,Gelir İdaresi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği,Bakanlar Kurulu Sekreterliği,Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında veya kadro açıklamalar bölümünde özel nitelikli olarakgösterilen görev yerleri,Özel Kalem Müdürlükleri ,Valilikler ,Büyükelçilikler,Elçilikler,Daimi Temsilciliklere, dış kuruluşlarda çalışma müşavirlikleri nezdinde görevlendirilecek sendika uzmanlıkları,Din İşleri Yüksek Kurulu Üyelikleri, Milli İstihbarat Teşkilatı memurlukları, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Müşavirlikleri,Hukuk Müşavirliğine ve Genel Sekreter Sekreterliği,”
Uygulamada ne yapılmaktadır?
Uygulamada siyasi iktidara yakın kişiler, 657 sayılı Kanunun bu maddesinde belirtilen sınırlı sayıdaki kadroya atanmakta, kısa bir süre sonrada sınavsız olarak diğer normal memuriyetlere geçirilmektedir. Örneğin hiç KPSS girmeyen bir kişi müşavirlik kadrosuna atanmakta, burada bir ay çalıştıktan sonra da öğrenim durumuna göre örneğin mühendis kadrosuna atanmaktadıır.
İstisnai kadrolara atanmada sınav yoktur
657 sayılı Kanunun 59 uncu maddesinde istisnai kadrolar belirtilmiş olup, bunlar arasında da Valilere yer verilmiştir. Yine bu Kanunun İstisnai Memurluklara Atanmada Aranacak Şartlar başlıklı 60 ıncı maddesinde; İstisnai Devlet memurluklarına 48 inci maddede yazılı genel şartları taşıyan kimselerden atanmalar yapılabileceği ve kuruluş kanunlarındaki özel hükümlerin saklı olduğu hükmüne yer verilmiştir. 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde ise memur olmanın genel ve özel şartlarından bahsedilmiştir. Yine bu Kanunun İstisnai Memurluklara Atananlara Bu Kanunun Uygulanacak Hükümlerini düzenleyen 61 inci maddesinde; istisnai memurluklara atananlar hakkında bu Kanunun atanma, sınavlar, kademe ilerlemesi ve derece yükselmesi dışında kalan bütün hükümleri uygulanacağı belirtilerek istisnai kadrolara sınavsız atama yapılacağı belirtilmiştir.
İstisnai kadrolarla ilgili özel durumlar
İstisnai kadrolara sınavsız olarak atama yapıldığı için öncelikle istisnai kadroların amaç dışı kullanımından bahsetmemiz gerekmektedir. Özellikle kısa aralıklarla bu kadrolara atama yapılıp, daha sonra başka memuriyet kadrolarına naklen atamalar kamu vicdanını yaralayacak seviyelere gelmiştir. Bir çok insanın atanmak için sınav beklediği bir ortamda bu kadrolar vasıtasıyla memuriyete başlatılmaları ve daha sonra da başka kadrolara atanmaları vakayı adiyeden olmuştur.
Bu açıklamalardan sonra, 657 sayılı Kanunun adaylığa kabul edilme başlıklı 54 üncü maddesinde; Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamayacağından ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara naklinin yapılamayacağından bahsedilmektedir.
Diğer yandan, bu Kanunun 59 uncu maddesinde istisnai kadrolara unvan bazında yer verilmiştir. Yine bu Kanunun istisnai memurluklara atanmada aranacak şartlar başlıklı 60 ıncı maddesinde; İstisnai Devlet memurluklarına 48 inci maddede yazılı genel şartları taşıyan kimselerden atanmalar yapılabileceği ifade edilmiştir.
Ayrıca, bu Kanunun İstisnai memurluklara atananlara bu Kanunun uygulanacak hükümleri başlıklı 61 inci maddesinde; 60 ıncı madde gereğince istisnai memurluklara atananlar hakkında bu Kanunun atanma, sınavlar, kademe ilerlemesi ve derece yükselmesi dışında kalan bütün hükümlerinin uygulanacağı ifade edilmiştir.
Sonuç olarak yukarıda yer verilen hükümler ve 657 sayılı Kanunun diğer hükümleri çerçevesinde istisnai kadrolarla ilgili olarak şunları söyleyebiliriz;
1- İstisnai kadrolardan diğer memuriyet kadrolarına çok kısa zaman sonra atama yapılması mümkündür. (Bu durumun hukuki olmakla birlikte etik değildir)
2- Bu şekilde yapılan atamalarda adaylık hükümlerinin uygulanmayacağı yönünde hem Danıştay kararları hem de Devlet Personel Başkanlığı görüşleri bulunmaktadır. Ayrıca, naklen atanılacak kadro istisnai kadro da olsa naklen geçişte muvafakat şarttır.
3- Aynı hususlar aday memur olarak görev yapanların istisnai kadrolara atanmasında da geçerlidir. Çünkü, istisnai kadrolara atanma halinde 657 sayılı Kanunun uygulanmayacak hükümleri arasında atanma hükümleri yer almaktadır ve bu atamanın içerisine naklen atama da girmektedir. Dolayısıyla 657 sayılı Kanunun 54 üncü maddesinde yer alan kısıt sizin için uygulanmayacaktır. Ayrıca, istisnai kadroya atanmanız halinde hakkınızda yarım kalan adaylık eğitimi de uygulanmayacaktır.
4- Herhangi bir nedenle istifa eden bir memur bekleme süresine tabi olmadan istisnai kadroya atanamaz. Bu görüşümüzün aksine, Devlet Personel Başkanlığının vermiş olduğu bir mütalaada şu ifadelere yer verilmiştir; ‘…Bu itibarla, yukarıda sözü edilen bekleme sürelerinin istisnai memuriyetlere atanmada söz konusu olmadığı, istisnai memuriyetlerden başka kadrolara naklen atamalarda da aynı esasların geçerli olduğu ancak istisnai memuriyet kadrolarında çalışmakta iken çekilen veya çekilmiş sayılanların diğer kadrolara atanmaları halinde ise bekleme sürelerine tabi olduğu mütalaa edilmektedir.’
5- İstisnai memuriyet kadrosunda görev yapmakta iken istifa eden bir personelin 657 sayılı Kanununun 97 nci maddesinde belirtilen 6 aylık süreyi doldurmadan Devlet memuriyetine dönmesi de mümkün değildir. Devlet Personel Başkanlığının görüşü de bu yöndedir.
6- İstisnai kadrolarla ilgili kamu vicdanını yaralayan bir durum olduğu dikkate alındığında mutlaka bu konuda yasal düzenleme yapılmalıdır.
7- İstisnai memuriyet kadrolarına atandıktan sonra 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli personel pozisyonlarına atanma talebinde bulunanların sınava tabi olmaksızın sözleşmeli personel olarak açıktan atanılması mümkündür.
8- Lise mezunu bir kişinin 1 inci dereceli özel kalem müdürlüğü kadrosuna istisnai memur olarak atanması bize göre mümkün değildir. Ancak, Devlet Personel Başkanlığı vermiş olduğu bir mütalaada şu ifadelere yer vermiştir; ’657 sayılı Kanunun istisnai memurluklara ilişkin 59 uncu maddesi kapsamı içinde Özel Kalem Müdürlüklerine yer verilmiş olup, mezkur Kanunun istisnai memurluklara atanmada aranacak şartlara ilişkin 60 nci maddesinde ‘İstisnai Devlet memurluklarına 48 inci maddede yazılı şartları taşıyan kimselerden atanmalar yapılabilir.’ hükmü yer almaktadır.
Bu hükümler çerçevesinde, 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde yazılı genel şartları taşıyan kimselerden özel kalem müdürü kadrosuna atama yapılabileceği mütalaa edilmektedir.’
Doğrusu bu görüşe katılmamız mümkün değildir. Çünkü, 657 sayılı Kanunun 36 ncı maddesinde hangi öğrenim düzeyinde bulunanların hangi derecedeki kadrolara atanacağına yer verilmiştir ve lise mezunları en fazla 3 üncü dereceli bir kadroya atanabilmektedir. Dolayısıyla 1 inci derecedeki özel kalem müdürlüğü kadrosuna lise mezunu bir kişinin atanması mümkün değildir. Ancak, cari olan ise bu görüştür. Yani mühür kimdeyse Süleyman odur.
İstisnai kadrolarla ilgili Sayıştay ne dedi?
Sayıştay denetçileri yaptıkları incelemede uygulamanın Hazineyi zarara uğratıcı nitelikte olduğunu belirtti. Denetçiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında tespit ettikleri bu uygulamayı Sayıştay Birinci Başkanlığına bildirdi. Sayıştay Birinci Başkanlığı da görüşülmesi için konuyu Sayıştay Genel Kuruluna havale etti. Sayıştay Genel Kurulu geçen yıl aldığı kararda uygulamanın genel bir nitelik taşıyıp taşımadığının araştırılmasına, daha sonra yaygın olduğunun tespit edilmesi durumunda söz konusu hususun Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulmasına karar verdi.
Askerliğe elverişsiz olmak KPSS ile atanmaya engel midir?
657 sayılı Kanunun memur olmanın genel ve özel şartlarını düzenleyen 48 inci maddesinde ” Devlet memurluğuna alınacaklarda aşağıdaki genel ve özel şartlar aranır.
A) Genel şartlar:
1. Türk Vatandaşı olmak,(1)
2. Bu Kanunun 40 ncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak,
3. Bu Kanunun 41 nci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımak,
4. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
5. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, (…)(1) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. (1)
6. Askerlik durumu itibariyle;
a) Askerlikle ilgisi bulunmamak,
b) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak,
c) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
7. 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
B) Özel şartlar:
1. Hizmet göreceği sınıf için 36 ve 41 nci maddelerde belirtilen öğretim ve eğitim kurumlarının birinden diploma almış olmak,
2. Kurumların özel kanun veya diğer mevzuatında aranan şartları taşımak.” hükmü yer almaktadır.
Diğer taraftan, 657 sayılı Kanunun “Memurluğun sona ermesi” başlıklı 98 inci maddesinde “Devlet memurlarının
a) Bu kanun hükümlerine göre memurluktan çıkarılması;
b) Memurluğa alınma şartlarından her hangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya memurlukları sırasında bu şartlardan her hangi birini kaybetmesi;
c) Memurluktan çekilmesi;
ç) İstek, yaş haddi, malûllük sebeplerinden biri ile emekliye ayrılması;
d) Ölümü;
hallerinde memurluğu sona erer.” denilmektedir.
Yukarıda yer verilen hükümler uyarınca;
1-Fazla kilo nedeni ile askerlikten elverişsiz raporu verilenlerin 657 sayılı Kanunun ilgili hükmü uyarıncamemur olma niteliğini kaybetmemesi sebebiyle memur olmasına mani bir husus bulunmamaktadır.
2- 657 sayılı Kanunun askere gitmesi sebebiyle aylıksız izinli olan memura askerlikten elverişsiz raporu verilmek suretiyle terhis edilen devlet memurunun memur olma niteliğini kaybetmemesi sebebiyle göreve başlamasına engel bir durum bulunmamaktadır.
Devlet Memurları hangi dereceden memuriyete başlar hangi dereceden emekli olurlar?
2014 KPSS SINAV SORU VE YANITLARI
2014 KPSS SAYISAL BİLGİLER
2014 KPSS KILAVUZLAR
2014 KPSS DUYURULAR
2014 ÖSYM SINAV TAKVİMİ
2014 ÖSYM YERLEŞTİRME TAKVİMİ
KPSS'YE KAÇ KİŞİ GİRİYOR?

2013 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavına 476.733başvurdu ve bunların 450.645 i sınava girdi.
2012 KPSS Lisans sınavına 987.167 aday başvurdu ve bunların 931.307 si sınava girdi.
2012 KPSS Önlisans sınavına 743.571 aday başvurdu ve bunların 695.175 si sınava girdi.
2012 KPSS Ortaöğretim sınavına 2.045.964 aday başvurdu ve bunların 1.877.684 si sınava girdi.
2011 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik sınavına 474.184 aday başvurdu ve bunların 412.984 ü sınava girdi.
2010 KPSS Lisans sınavına 807.820 aday girdi.
2010 KPSS Önlisans sınavına 610.628 aday başvurdu ve bunların 573.189 si sınava girdi.
2010 KPSS Ortaöğretim sınavına 1.809.150 aday başvurdu ve bunların 1.610.277 si sınava girdi.
PEKİ 2014 KPSS'YE KAÇ KİŞİ GİRECEK?
Yukarıda vermiş olduğumuz yıllara göre sınava başvuran ve sınava giren aday sayısına baktığımızda 2014 KPSS Lisans sınavına 1 milyon ve 2014 KPSS Ortaöğretim-Önlisans sınavınada 3,5 milyon adayın başvuracağını tahmin ediyoruz.
Yani 2014 KPSS'ye toplam olarak 4,5 milyon civarında adayın başvuracağını tahmin ediyoruz.
kaynak:KPSScafe
KPSS'ye Hazırlananlara Altın Değerinde Öneriler...
KPSS CAFE internet sitesinin yapmış olduğu habere göre Milyonlarca adayın gireceği KPSS'ye az bir sürenin kalması ile birlikte tüm adayların heyecanı artmaya başladı. Yarış son düzlükte kazanılır söyleminden de ilham alarak neredeyse tüm adaylar hazırlıklarını bu dönemlerde üst düzeye çıkardılar.
Peki bundan sonraki süreçte eksikleri kapatmak için ne gibi bir yol izlemek lazım?
Bu soru hemen hemen herkesin kafasında büyük bir yer işgal ediyor. Öyle ki çoğu kişi eksiklerinden ziyade en iyi oldukları konulara çalışarak boşa zaman harcıyorlar.
KPSS test tekniğine dayalı sınavdır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir. Çünkü bu sınava müracaat eden aday sayısı her yıl artmakta kontenjanlarda sınırlı kalmaktadır. Yani kazanmak her yıl bir önceki yıla göre daha da güçleşmektedir. Bu güçlüğün üstesinden gelmek için adayın sınav süresince yaptığı netlerin yüksek olması gerekir.
Test tekniğine dayalı sınavlarda başarısızlığın nedeni genellikle bilgi eksikliğinden değil, sorulara yaklaşım tarzından veya soru sitiline aşina olmamaktan kaynaklanır. Test tecrübesi sınav sonucunu etkileyen en önemli etkenlerdendir. Test çözme tekniğini iyi bilmek istenen sonucun alınmasını büyük oranda sağlayacaktır.
Sınavdan önce çözülen yüzlerce hatta binlerce sorunun oluşturduğu bilgi birikimi adayın sınavda başarılı olmasını sağlar. Çünkü çözülen her soru gerçek sınav öncesi adaya tecrübe kazandıracaktır. Aday bubilgi birikimiyle sorulara nasıl yaklaşacağını ve soruları nasıl çözeceğini, hangi yolları kullanacağını , ne kadar süre ayıracağını ve nelere dikkat edeceğini öğrenir.

KPSS sorularının özellikle yoruma dayalı olması yani bilgiden ziyade öğrencinin bilgi birikimini kullanmayı ölçen nitelikte olması tecrübeli olmayı ön plana çıkarmaktadır. Tecrübe ise çözülen soru miktarıyla ölçülür. KPSS'de başarılı olmayı hedefleyen adayın test çözerken “bir sorudan ne çıkar canım” diyerek o soruyu yok sayması en büyük hatadır. Çözülen her bir soru tipi aday için bir avantajdır. Sınava hazırlanan adayın çözemediği her sorunun doğru cevabını öğrenmesi gerekir.
Test Çözme Becerinizi Arttırın: Bir konuyla ilgili soruları çözmeden önce o konuyu iyi öğrenmelisiniz. Soru çözerek de öğrenip öğrenmediğinizi kontrol etmiş olursunuz. Amaç KPSS’'de başarılı olmak ise KPSS niteliğine uygun sorular çözmelisiniz. Soruları kendinize zaman tanıyarak çözün. Çünkü gerçek sınav sadece bilginizi değil bilgi kullanma hızınızı da ölçmektedir. Bu yüzden 120 soru için 120 dakika süre tanınmaktadır. Her sorunun size sınavda sorulabileceğini düşünerek yanıtlamaya çalışın.
Çözemediğiniz veya yanlış çözdüğünüz sorunun mutlaka doğru çözümünü öğrenin. Soruyu çok fazla okuyarak zihninizi karıştırmayın. Soruyu çözmenizi sağlayacak soru metninde yer alan önemli kelimelerin altını çizin. Her gün belirli miktarda soru çözmeye çalışın. Soru çözmek sizde bir alışkanlık olsun. Soru kökünü ve soru paragrafını anlamadan şıkları okumaya başlamayın. Önce size verilenleri ve sizden istenenleri iyi belirleyin. Bu sizin cevabı daha kısa sürede ve daha doğru bir şekilde bulmanızı sağlayacaktır.
ŞIKLARIN HEPSİNİ OKUYUNUZ
Bütün şıkları okumadan doğru olduğuna inandığınız şıkkı işaretlemeyin. Çünkü bazı sorular sizden en doğru cevabı bulmanızı ister. İki cevap da birbirine benziyorsa, cevap, büyük ihtimalle ikisi de değildir. İki şık birbirinin zıttaysa, bunlardan biri doğrudur. Yanlış olduğuna kesin emin olmadıkça, ilk tahminde bulunduğunuz cevabınızı değiştirmeyin.Doğru çözdüğünüzden emin olmadığınız soru ve sorular varsa o soruya hemen değil de birkaç tane soru çözdükten sonra bakın. Yanlış çözdüğünüz sorulardan ötürü ümidinizi kaybedip karamsarlığa düşmeyin. Çünkü her yanlış çözdüğünüz soru şayet doğru çözümünüöğrenirseniz sizin için bir kazançtır.
Çözemediğiniz soruları düşünerek stres yapmayın. Her öğrencinin çözemeyeceği sorular mutlaka çıkar.Uzun paragraftan oluşan soruları, “uzun soru zordur” yargısında bulunarak o soruyu okumadan geçmeyin. Paragraf sorularının en önemli özelliği cevabının paragrafın içinde gizli olmasıdır. Paragrafsorularında önce soru kökünü okursanız paragrafı daha kolay ve kısa sürede anlarsınız. Bu ise soruyu daha çabuk çözeceğiniz anlamına gelir. Doğru cevaba daha kısa sürede ulaşmak istiyorsanız yanlış olduğuna inandığınız şıkları hemen eleyin. Kalan şıklar üzerine düşünün.
NOT TUTMANIN FAYDASI
Sayısal sorularda işlemleri mutlaka kaleminizi kullanarak yapın. Not tutmanın faydası derse olan ilgiyi artırmasıdır. Böylece, dinlerken dikkatin uzun süre diri kalması sağlanmış olur. Alınan notlar, yazanın kaleminden çıktığı için bilgi yazanın malı haline gelmiştir. Bu notlar tekrar edilerek yabancılık çekilmeyeceğinden, bir başka deyişle sizin ürününüz olacağından daha kalıcı olacaktır. Unutmayın ki beyniniz size ait olan kavramlara, cümlelere aşinadır. Not tutarken kağıt konusunda cömert davranın. Ufak kağıtlara, mikroskop yardımıyla okunacak yazılarla not almayın.
KPSS kaldırılacak mı kaldırılmayacak mı?
Adaylar ve kamuoyu tarafından en çok merak edilen konu KPSS kaldırılacak mı kaldırılmayacak mı? İşte edinilen son bilgiler…
KPSS’nin kaldırılacağına yönelik ilk haberler Sabah ve Hürriyet gazetelerinde yayımlandı. 25 nisan’da yayımlanan haberlerde, son Bakanlar Kurulunda bu konunun gündeme getirildiği iddia edilmişti. Daha sonra bu konu, bu hafta yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a sunuldu. Bugün yayımlanan son haberde ise, taşeron firma personeline yönelik tasarıda, KPSS’ye ilişkin bazı düzenlemelerin yer alacağı iddia edildi. Geçen haftadan bu yana kamu kurumları nezdinde yapılan araştırmalarda, KPSS’nin kaldırılması gibi bir konunun hiç gündeme gelmediğini, konunun gazete muhabirlerince yanlış anlaşılıp haberleştirildiği bilgisini edindik. Bu bilgiyi bir yerden daha teyit ettik. Kamu kurumlarından çok sayıda temsilcinin katıldığı ve Başbakanlık merkez binada yapılan KPSS toplantısında, bu konu hiç gündeme gelmemişti. Yine edinilen bir diğer bilgi de şu… KPSS’de yüksek puan alan adayların sık sık kamu kurumları arasında geçiş yapması, KPSS’nin yapılış amacına uygun bulunmuyor. Kamuya ilk defa atanmak için yapılan sınav, bu amacın yanı sıra, yüksek puan aday alan adayların sık sık yer değiştirmesine de imkan sağlayan bir araç haline dönmüş bu durumda. Memurlar.net olarak bu konuya daha önce sık sık temas etmiş ve hem kadroların boş kaldığını hem de yüksek puan alan adayların memur, işçi, sözleşmeli pozisyonları arasında yer değiştirdiğine vurgu yapmıştık. İşte yapılacak yeni bir düzenlemeyle bu konuya çözüm bulunması amaçlanıyor. Yoksa KPSS’nin kaldırılması gibi bir konu gündemde değildir. Diğer taraftan konuyla ilgili yetkili kurumların veya Bakan Faruk Çelik’in bir açıklama yapması yerinde olacaktır.
KPSS'de flaş değişiklik
Bu yılki KPSS Lisans sınav kılavuzunda çok dikkat çeken bir değişiklik var, alt öğrenim durumu düzenlemesi ile ilgili değişiklik, KPSS kılavuzundaki değişikliğin ayrıntıları...
Bu yılki KPSS Lisans sınav kılavuzunda, çok ses getirecek bir düzenleme yer alıyor. Bu düzenleme şu şekilde…Kılavuzun 7. sayfası "ÖĞRENİM DURUMU İLE İLGİLİ BİLGİ Danıştay 12.Daire Başkanlığının 27/06/2013 tarihli ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararı gereğince Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıflarına dahil adayların ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara (Tekniker, Teknisyen, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Teknikeri gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde, adaylar alt öğrenim düzey(ler)indeki (ortaöğretim, önlisans) mezuniyetlerini de ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydını sağlayabilecekler ve KPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden KPSS'ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzey(ler)indeki kadrolara başvuru yapabileceklerdir.
Bu sınav sonucuna bağlı ilk yerleştirme için tercihler, 17-26 Kasım 2014 tarihlerinde alınacaktır. Yukarıda yer alan Danıştay 12.Daire Başkanlığının kararı gereğince adaylar, ortaöğretim ve varsa ön lisans bilgilerinin sisteme kaydını, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden 3-14 Kasım 2014 tarihleri arasında yaptırabileceklerdir."
KILAVUZUN BU MADDESi NE DİYOR?
1- Bu düzenleme sadece teknik ve sağlık hizmetleri sınıfındaki kadrolar içindir.
2- Bu maddeye göre, lisans düzeyinden sınava giren bir adayın, eğer önlisans veya lise düzeyinden teknik veya sağlık hizmetleri sınıfındaki bir kadroya atanmalarına hak sağlayacak diplomaları var ise, bu kişiler, ÖSYM Aday İşlemleri bölümünden alt öğrenimlerinin de kaydını sağlayabilecektir. Bu kayıtlar ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden 3-14 Kasım 2014 tarihleri arasında yaptırabilecektir. Böylece, aday, lisans puanı ile alt diploması var ise (teknik veya sağlıktan) önlisans veya lisans düzeyindeki kadrolara da başvurabilecektir. Örneğin bir mühendis eğer teknik bir önlisans veya teknik bir liseden mezun ise, teknikerlik veya teknisyenlik kadrolarına da KPSS3 puanı ile başvurabilecektir.
3- Bilindiği üzere lisans sınavının kolay mı zor mu geçtiği ile önlisans/lise sınavının kolay mı zor mu geçtiği hususu, sınava giren adayların toplamının verdiği cevaba göre değişmektedir. Ancak Danıştay ağırlıkları farklı olmasına rağmen bu iki puanı eşdeğer görmüştür.
4- Bu düzenleme teknik ve sağlık hizmetleri sınıfındaki kadrolara sadece önlisans veya sadece lise düzeyinden başvuracaklar için büyük bir dezavantajdır. Zira bu adaylar sadece kendi düzeylerindeki adaylar ile değil aynı zamanda lisans düzeyindeki adaylar ile de yarışacaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder